Dit zijn foto's van Isle of Wight in Engeland.
Dit is een foto over het hek genomen bij onze buren, GBR Challenge. Onder andere Ellen MacArthur en Nick Moloney werken voor GBR. Rechts de trainingsboot voor de America's cup en links de Kingfisher van Ellen MacArthur.
Weer de Kingfisher van Ellen Macarther waarmee ze 2e werd in de Vendee Globe en eerste in de Route du Rhum. Dit ontwerp verschilt enorm van het ontwerp van de america's cup boot. De Kingfisher, met haar brede steven is beter in ruimere koersen, terwijl de America's Cupper beter aan de wind loopt.
Dit zijn de Needles. Dit is een ruig stukje natuur aan de zuidwest punt van het eiland. Erg mooi. Hier zijn we vaak langsgevaren.
Dezelfde stenen maar dan vanuit een andere hoek bekeken. Keimooi.
Ik was er toevallig ook
Aan het aantal foto's kun je opmaken dat dit een van mijn favoriete plekken op het eilnad is..
Zonsondergang.
Dit is een eindje verderop bij the needles. Het voetpad loopt naar de volgende bergtop. Isle of Wight ligt vol met voetpaden. Zal wel iets engels zijn.
Om het hoekje bij de Needles met uitkijk op de Solent. De kleuren van de kalk rotsen zijn puur natuur.
Dit zijn 4 van de 10 zeilers van bakboord7 en bakboord8 van de UKSA sailing academy! Het is 4 april en in de korte box op het strand in Shanklin. Dat is niet slecht! Van links naar rechts: ikke, James, Carly en Fons.
Als ik zou zeggen dat dit in Hawaii is zou iedereen het geloven. Echter dit zijn de Botanische tuinen in Ventnor.
De banken en het veel te groene gras verraden dat het Engeland is.
Dit is de vuurtoren van St. Catherines point, het meest zuidelijke puntje van Isle of Wight.
Dit is de lens van de vuurtoren. Het is gemaakt in de jaren dertig en meet 3meter hoog. Oud en nogal lomp spul dus maar het ziet er fraai uit en het is nog steeds functioneel.
Tijdens bedrijf van de toren kun je zonder problemen in de lichtstraal staan. Het licht kun je 's-nachts in goed weer van 35km afstand zien. De lamp is 400Watt, Gelet op de range van het licht is dit niet zoveel
Na de vuurtoren terug naar huis gefietst. Eerst een pittig klimmetje. In het laagste verzet naar boven.


Voor de liefhebber volgt hier nog een spoedcursus redelijk formaat winch monteren. Beginnen bij de bodem en alle onderdelen op zijn plaats terug stoppen. Niet vergeten te smeren!Goed werk mannen!! Niks meer aan doen.