Vakantiezeiltocht in September 2002 naar Cherbourg

Dit is een 10-daagse zeiltocht naar Cherbourg gemaakt in september 2001. Omdat ik dit verslag een paar maanden na thuiskomst schrijf is het vrij kort; ik ben in de tussentijd toch wat details vergeten! De reis is begonnen in Breskens vanwaar we in 2 etappes naar Cherbourg zijn gevaren. De tussenstop was in Het Belgische Nieuwpoort. Op de terugweg hebben we achtereenvolgens de volgende haventjes aangedaan: Grandcamp-Maisy, Deauville, Dieppe, Boulogne Sur Mer en Oostende.


Tijdens de reis hebben we erg goede wind gehad. Met name de voordewindse koersen waaren ruim bedeeld zodat er veel gespinnakerd kon worden, zelfs 's-nachts. De tweede etappe was gepland vanaf Nieuwpoort richting Dover of Boulogne, afhankelijk van de wind. Omdat meteen vanaf het vertrek uit Nieuwpoort de snelheid er goed in zat, is besloten om een nachtje op zee te blijven en in 1 ruk naar Cherbourg te varen.

In deze en de verslagen die nog komen staan ook foto's, zoals hieronder. Voor de minder geoefende internet surfer zal ik uitleggen hoe hiermee om te gaan. Als er op een foto geklikt wordt, dan wordt hij vergroot weergegeven in een nieuw venster. Om terug te keren naar het verslag kun je dit venster gewoon weer sluiten. Bij de meeste foto's zit commentaar. Dit kun je lezen door de muis op de foto te zetten zonder te klikken.


Tijdens de reis vanaf Cherbourg terug naar huis hebben we voornamelijk overdag gevaren en 's-nachts in de haven gelegen. 's-avonds pasagieren in de mooie Normandische dorpjes. Typisch Normandisch zijn de witte houten huizen gemaakt van schrootjes met daaroverheen weer een gekleurde lat. Moeilijk digitaal uit te leggen, je moet het zien denk ik. Helaas heb ik geen foto. Eten en drinken kun je zeer goed in Normandie, de regio waar de Calvados is uitgevonden! Jongens bedankt! De laatste haven op de terugweg was Oostende. Welke Nederlandse, bourgondisch getinte zeiler is daar niet geweest? De laatste avond hebben we overheerlijke patatten gemuld in 1 van de talloze restaurants.

Dit is het abrupte einde van het verslag van de reis naar Cherbourg. Ik hoop dat er meer reizen en verslagen zullen volgen.