Dit zijn foto's van Azoren - Ipswich.
Yo, hier zijn ze dan. Lang verwacht en toch gekomen: de foto's van het tweede gedeelte van de delivery van Antigua naar Ipswich.
Lekkere luchten... Na 19 dagen op zee zien we Faial. Faial is een eiland van de Azoren groep, Horta is het hoofddorp van het eiland. Het valt overigens niet mee om een scherpe foto te maken op een bewegende boot in het donker!
Weer mooie luchten en rechts zie je het eiland Pico. Pico is een berg van 2000m hoogte. Het is grappig dat midden in de oceaan van 6000 meter diepte een eiland ligt met een berg. Iets verderop staat nog een foto van Pico, wat rijmt.
Dit is de aanloop van de haven in Horta. Rechts om de pier is de ingang. Eerst aanleggen aan de immigrantensteiger en daarna naar de gezellige haven.
Pico ingepakt in een wolk.
Dit zijn onze buren aan het immigrantensteiger. Aan boord zijn ook 2 grote honden en die mogen naar believen in de tuin plassen en poepen. De schipper ruimt het wel weer op.
Waarom ga je naar Horta? Dit is het bekende Cafe Peter Sport met jawel, Peter. Cafe sport is welbekend bij zeilers. Er wordt een goede pot gekookt en iedereen wil onder genot van een lokaal biertje zijn Atlantisch avontuur wel vertellen. Peter Sport is niet alleen cafe maar via peer kun je ook doen aan whalewatching, duiken en voor de echte fanaten triathlonnen.
Dit zijn de bekende foto's van Horta. De kademuur rondom de haven is beschilderd met logo's van boten die de haven bezoeken. Het verhaal gaat dat wanneer je dit niet doet je zult verdrinken in de grote oceaan..... Wij hebben het in ieder geval overleeft. Oefff... Links op de foto staat het embleem van de Campina van Henk de Velde. Op het moment van schrijven vaart hij rond tussen het ijs ten noorden van Rusland.
Onderweg van de Azoren naar Engeland. Tijdens het varen moet er ook gewassen worden. Dus de was aanreigen, een paalsteek en voor de veiligheid twee halve steken doen de rest.
En hup, het boeltje over the side. Let op dat het niet verward raakt met de vislijn.
En daarna spoelen met zoet water in de emmer. Dit kan natuurlijk alleen indien genoeg zoet water aan boord is.
Eindelijk. Na 4 weken varen met windkracht 3-4 hebben we hier iets meer wind. 5-6 met stoten tot 7. Echter op deze ruime koers op 15 ton boot is dat nog niet zo spectaculair. Reven is nog niet nodig en voor de foto hebben we de stuurautomaat erafgehaald.
Mick aan het roer. Let op hem in de Minitransat van 2004!
Hier varen we de River Orwell richting Ipswich. Opvallend is de hoeveelheid fluoriserende beestjes in het water, er was zelfs een schaduw op de boot. Op de foto is het echter niet zo opvallend.
Het is goed drinken na gedane werk. De boot is net aangelegd in Ipswich, het juiste moment voor een glaasje!! Maar ja, Engeland blijft Engeland dus: truien aan en mutsen op.
Dit waren de foto's. Iona Bess is afgeleverd in Fox Marina in Ipswich. De volgende ochtend heb ik de trein naar Harwich gepakt en met de catamaran-pont naar Hoek van Holland. Zo'n cat gaat als de brandweer. Op 35 knopen ben ik wel een beetje jaloers. Ik hoop het ooit eens te zeilen.